Wat refurbished iPhones zo populair maakt

We zien de laatste tijd steeds meer mensen overstappen naar refurbished iPhones. Maar buiten iPhones om, worden refurbished apparaten in het algemeen steeds populairder. Van telefoons, tablets en laptops, refurbished producten komen steeds meer in trek. Maar hoe komt dat eigenlijk? Wat maakt refurbished zo populair? We vertellen je graag wat de voordelen zijn van refurbished apparaten en waarom het de moeite waard is om over te stappen naar refurbished in plaats van weer een nieuw product aan te schaffen.

Kostenbesparing

Een van de grootste voordelen van refurbished apparaten ten opzichte van een nieuwe, is dat refurbished devices een stuk goedkoper zijn. Wanneer je een refurbished iPhone aanschaft bijvoorbeeld, kan het voordeel oplopen tot honderden euro’s. Het geld dat je hiermee bespaart kun je natuurlijk weer gebruiken voor andere leuke dingen, zoals een leuk tripje naar de zon bijvoorbeeld. Je hoeft het geld dat je bespaart natuurlijk niet meteen uit te geven, je kunt het ook op een spaarrekening zetten. De keuze is uiteraard aan jou.

Beter voor het milieu

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan, maar bij de productie van nieuwe devices komen een hoop giftige afvalstoffen vrij die onwijs slecht zijn voor het milieu. Daarom is een refurbished smartphone bijvoorbeeld een goed alternatief, omdat je een bestaand apparaat een tweede leven geeft. Hierdoor hoeft er geen nieuwe smartphone geproduceerd te worden. Hoe groter de vraag naar refurbished apparaten, hoe minder apparaten er gemaakt hoeven te worden, hoe minder het milieu bevuild wordt en hoe milieuvriendelijker dit op den duur is.

Volledig gecontroleerde apparaten

Je hoeft natuurlijk niet bang te zijn dat je iets koopt wat niet goed is. Een refurbished smartphone bijvoorbeeld, wordt voordat hij te koop aangeboden wordt eerst op meer dan 20 punten gecontroleerd. Als er uit deze check blijkt dat er onderdelen niet meer naar behoren werken, worden deze eerst vervangen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er uit de controle blijkt dat de batterij niet helemaal goed meer werkt. Dan wordt er een andere batterij in het toestel geplaatst. Wanneer alle onderdelen die niet helemaal goed meer werken vervangen zijn, wordt het toestel opnieuw gecontroleerd. Vervolgens wordt het toestel volledig schoongemaakt, waardoor het niet van nieuw te onderscheiden is. Door deze controle kun je er zeker van zijn dat de smartphone naar behoren werkt en dat je daadwerkelijk waar voor je geld krijgt. 

24 maanden garantie

Een refurbished apparaat kun je in principe alleen maar kopen bij bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Doordat je het apparaat koopt bij een bedrijf, heb je vrijwel altijd 24 maanden garantie op het product. Dit in tegenstelling tot een particuliere verkoop. Wanneer je de telefoon koopt van iemand die deze verkoopt op Marktplaats bijvoorbeeld, heb je deze garantie niet. Wel is het raadzaam om, voordat je een refurbished apparaat aanschaft, te controleren of het bedrijf waar je het wilt kopen daadwerkelijk 24 maanden garantie bied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *