Internetten op je mobiele telefoon

Trotse bezitters van een Samsung Galaxy S6 kunnen tegen problemen aanlopen als ze met hun nieuwe smartphone draadloos internet willen gebruiken. Samsung heeft erkend dat haar nieuwe vlaggenschip problemen kent met een aantal wifi-routers van fabrikant D-Link. Een groot aantal bezitters van een S6 klagen over een slechte verbinding, vooral het verbreken van de wifi-verbinding na enkele minuten gebruik komt vaak voor. Een woordvoerder van Samsung heeft tegen ZDnet toegegeven dat er problemen bestaan met bepaalde wifi-routers. Dezelfde woordvoerder liet weten dat een update van de router het probleem op zou moeten lossen. Ook een reset van de router zou de verbindingsproblemen op moeten lossen. Of dit de problemen voor altijd uit de wereld helpt is echter niet duidelijk. Het bellen via internet geeft geen problemen.


Draadloos internet problemen

Samsung zelf laat weten dat het probleem in de firmware van de D-Link wifi routers zit. D-Link laat op haar beurt weten dat ook andere fabrikanten van apparatuur voor draadloos internetten problemen hebben met de Galaxy S6. Welke fabrikanten dit zijn laat D-Link in het midden, een teken dat de oorzaak van het S6 probleem wellicht toch alleen met D-Link optreedt. D-Link heeft wel laten weten de problemen met de S6 en haar wifi-routers te gaan onderzoeken. Of D-Link met een software update voor haar routers komt of dat Samsung de Galaxy S6 van een fix zal laten voorzien is vooralsnog niet duidelijk. Heb je problemen met draadloos internetten op je Samsung Galaxy S6? Dan kun je misschien eerst proberen je wifi router te resetten.

Gratis internet ook mogelijk?

De sterke groei van aanbieders van gratis draadloos internet heeft positieve en negatieve gevolgen. Positief is natuurlijk het grote gemak van gratis wifi. Daarnaast scheelt gratis wifi ook in portemonnee. Nadeel volgens het Agentschap Telecom is de toename van storingen in het wifi signaal door overvolle frequenties. In Nederland is gratis wifi in steeds meer gebouwen mogelijk. Denk aan gratis wifi in de supermarkt, in het ziekenhuis in de bus, in de trein en op vliegvelden. Handig voor de gebruiker van een smartphone zonder 3G verbinding en voor de consument die zijn telefoonrekening graag laag houdt.


Wat doen Nederlandse providers op dit gebied?

Daarnaast zijn ook grote providers als Ziggo en Tele2 van plan om zeer binnenkort miljoenen hotspots aan te bieden. Klanten van die providers kunnen hun router voor draadloos internet namelijk openzetten voor andere klanten van hun provider. Het nadeel aan gratis wifi is dat de frequentie waarop wifi wordt aangeboden steeds minder ruimte is voor bedrijfskritische toepassingen van het wifi-signaal. Denk dan bijvoorbeeld aan hulpdiensten die via wifi gegevens uitwisselen maar ook aan grote bedrijven die hun werknemers via wifi laten internetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *