Met deze tips maak je de mooiste foto’s met je mobiel

Als je een mobiele telefoon hebt kun je eigenlijk altijd en wanneer je maar wilt foto’s maken. Hoe meer jaren er verstrijken, hoe beter de camera’s op onze smartphones worden. Een digitale fotocamera is bijna verleden tijd. Toch wil het niet altijd lukken. De foto is wazig of je hebt net het verkeerde licht te pakken. Lees dit artikel en leer met een aantal tips, de mooiste foto’s te maken!

Focus

De focus van je camera is een van de belangrijkste dingen voor een goede foto. Je smartphone doet het soms al automatisch, maar niemand weet beter dan jij wat de focus van de foto moet worden. Tik met je vinger op het scherm op het object waar je op wilt focussen. De smartphone zal zich vanaf dan daar op richten.

Perspectief

Naast de focus is ook het perspectief van de foto van belang. Maak je van een klein persoon een foto? Zorg er dan voor dat je iets lager dan diegene bent. Op deze manier oogt de persoon groter en krijg je een mooier perspectief. Voor lange mensen geldt uiteraard het omgekeerde. Met het perspectief kan je ook spelen. Laat dingen expres heel klein of juist heel groot lijken.

Nabewerking

Je kunt nog zo’n mooie foto maken, een beetje nabewerking kan nooit kwaad. Je kunt hiervoor de smartphone functies zelf gebruiken, maar als je het echt professioneel wilt aanpakken, gebruik dan Adobe Illustrator. Nog nooit van gehoord? Dan is een cursus Illustrator aan te raden. Op Learnit vind je alle informatie hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *